top of page
 • Foto van schrijverStoal

TAP Dé toekomst van klimaatplafonds

Bijgewerkt op: 21 aug. 2023

De ultieme guide over TAP: werking, voordelen & FAQ.


Ontdek hoe deze innovatieve TAP technologie de manier waarop we onze kantoor- en werkruimtes koelen revolutioneert. Met TAP is het mogelijk om overtollige energie op te slaan en later te gebruiken, waardoor het niet alleen energie-efficiënt is, maar ook kostenbesparend.

Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen en werking van TAP en hoe het een duurzame en comfortabele omgeving kan creëren.


TAP klimaatplafond van Stoal metalen systeemplafonds met geïntegreerde verlichting en HVAC

Het TAP plafond is een passief klimaatplafond opgebouwd uit faseovergangsmaterialen (PCM) die werken als een thermische accu. Deze materialen slaan warmte en koude op en geven deze weer af wanneer de ruimte dit vraagt. Dankzij het TAP wordt in de ruimte, op een natuurlijke en duurzame wijze, een stabielere binnentemperatuur gecreëerd.


Het TAP plafond, gecombineerd met een beperkt ventilatiesysteem zorgt voor een energiezuinig en aangenaam klimaat in de ruimte.

2 Voordelen

3 FAQ


 

Werking Thermisch Accu Plafond


De elementen in het Stoal TAP zijn opgebouwd uit anorganische milieuvriendelijke zouten. Deze zijn dusdanig samengesteld om te reageren bij een vooringestelde overgangstemperatuur. Voor kantoren is dit meestal ±23°C.


Kortom, stijgt de kamertemperatuur boven de 23°C, dan slaan de zoutkristallen de warmte op en worden ze vloeibaar. Hierdoor geven ze de eerder opgeslagen koude af.


Daalt de temperatuur onder de 23°C, dan wordt de koude opgeslagen en veranderen de zouten naar kristallen. Door dit proces komt de eerder opgeslagen warmte terug vrij.


Een éénvoudige en voldoende ventilatie van de ruimte en het plenum zorgen voor een perfect en energiezuinig klimaat.


TAP klimaatplafond van Stoal metalen systeemplafonds met geïntegreerde verlichting en HVACWaarom kiezen voor een TAP klimaatplafond?


Het TAP plafond, is een volledig CO2 neutraal systeem. Gecombineerd met een beperkt ventilatiesysteem zorgt het voor een energiezuinig en aangenaam klimaat in de ruimte.


Hieronder alle voordelen op een rij:

 • Enorme besparing op energie (koelen & warmen)

 • CO2 neutraal

 • Stabilisering ruimtetemperatuur

 • Volledig onderhoudsvrij

 • Geen aansluiting nodig (water/elektriciteit)

 • Lage installatiekost & geen onderhoudskost

 • Efficiënt design & verborgen systeem

 • Bestaande systemen kunnen behouden blijven

 • Snelle en eenvoudige (ver)plaatsing

 • Geen extra inbouwhoogte vereist

 • Zowel voor renovaties & nieuwbouw

 • Volledig recyclebaar & circulairFAQ

1. Hoeveel energie kan je hiermee besparen?

Met dit systeem kun je tussen de 30-40% energie besparen. Door TAP toe te passen wordt bijvoorbeeld in de zomer de koelte van 's nacht opgenomen in het TAP plafond en wordt het overdag terug vrijgegeven. Zo bespaar je enorm op energiekosten voor koeling/verwarming en gebruik je de natuurlijke temperatuurwisselingen van de dag- en nacht cyclus om een constante temperatuur te realiseren.


2. Heb je hier geen water- en elektriciteitsleidingen voor nodig?

Nee, met dit systeem heb je geen extra aansluitingen nodig. Het faseovergangsmateriaal, bestaande uit water en anorganische milieuvriendelijke zouten, werkt volledig uit zichzelf zonder extra water- of elektriciteitsleidingen.


3. Hoeveel onderhoud heb je aan dit systeem?

Het TAP systeem is volledig onderhoudsvrij. Het TAP paneel is een natuurproduct en dus bijna niet vatbaar voor veroudering. Verder zijn er ook geen water-of elektriciteitsleidingen nodig die onderhouden moeten worden.


4. Hoe werkt de plaatsing in een Stoal plafond?

De TAP panelen worden onzichtbaar in ons Stoal plafond verwerkt (zie afbeeldingen hieronder). Dankzij dit systeem kunnen de panelen gemakkelijk geplaatst en verplaatst worden.


5. Hoeveel TAP panelen moet ik voorzien in mijn plafond?

Per vierkante meter moet er ongeveer 6 kg TAP (3 panelen) voorzien worden.Met zijn energie-efficiënte werking, aangename thermische comfort en duurzame eigenschappen, is TAP de ideale keuze voor een gezonde en milieuvriendelijke omgeving. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe TAP uw ruimte kan transformeren en geniet van het ultieme comfort en de efficiëntie die het te bieden heeft. Verander de manier waarop u werkt met het TAP klimaatplafond!


Bij vragen of nood aan meer informatie, staat ons team altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de nodige ondersteuning.Yorumlar


bottom of page